Neten túrtuk 2008-ból

2008-ban két disznóságról számolt be az egyesületünk, amit – most találtuk – még a nol-on is megjelent. Az egyik, hogy Pásztor Béla egész rafinált módon juttat pénzt Lebek László jegyzőnek, s ha ez jogszerű is volt, de egyesületünk szerint etikátlan. A másik pedig, hogy viszont jogszerűtlenül az egyesületünk fásítási projektjét is megakadályozta, hiszen a képviselőtestület által megszavazott összeget nem volt hajlandó kifizetni.

Előbbi barátja, mi meg ellensége voltunk a polgármesternek. Aki barát, az akár be is perelheti a várost, és ebből közpénzből magánvagyonát gyarapíthatja a végén (peren kívüli megegyezést ajánlott Pásztor Béla jegyzőbarátjának a város képviselete nevében), aki viszont ellenség, az közösségi tevékenységet se folytathat. (Az óvodák területéről kitiltattunk a fásítással, noha 1. a mi gyerekeink jártak oda, és tudtuk, hogy nincs elég árnyék nekik, 2. már megegyeztünk az óvodavezetővel. A polgármester azzal indokolta lépését, hogy ő se jön a mi kertünkbe fát ültetni engedély nélkül, vagyis mi meg a várost képviselő polgármester által kitiltattunk.)

Te tehát kedves olvasó legyél barátja a helyi hatalomnak, és akkor mutyizhatsz, lehet kissé idétlenül mosolyogni hozzá, vagy legyél gerinces, de akkor nem vagy a közösség tagja, legalább is Pásztor Béla szerint. Az ostor és a mézesmadzag machiavellista használata sajnos így torzítja a polgárok lelkét. Már legalábbis annak, aki hajlandó az ilyen kompromisszumokat megkötni.