Hangfelvétel a a trafikolásról

Hadházy Ákos nem hazudott, ahogy képviselőtársai nyilatkozták és a polgármester. Felvétel bizonyítja, hogy legalább egy „trafikolás” volt az országban. S ez Szekszárd. Horváth István polgármester tehát először korrupt módon visszaélt a hatalmával, aztán amikor ez kiderült, hazudott, sőt mást vádolt hazugsággal. A történet ezen a helyi szinten ilyen egyszerű.

A kérdés az, hogy mennyire felelős a polgármester a történtekért? Nyilván a felelősséget hazugságért, rágalmazásért, mutyizásért előbb-utóbb vállalnia kell. Másik kérdés, hogy Hadházy Ákos, aki Fidesz tagsága ellenére felfedte társai koncesszió elosztását áruló-e, vagy hős? – Erre sem nehéz a válasz, helytelennek tartva ami körülötte történik, vállalva párttársai haragját, még nevét is adta a nyilatkozatához, amitől közvetlen haszna nem származott Egy igazságtalanságot nem akart tétlenül nézni, tehát egy hétköznapi hősről van szó.

A harmadik kérdés valamivel nehezebb az első kettőnél, de még megoldható. Miért lettek a trafik koncesszió során egyesek korruptak, mások meg hősök? – Ha jól készítették volna elő, vagy ha egyáltalán nem akartak volna itt beleszólni abba, hogy cigarettát kik és miképp árulhatnak, nem lett volna gond.

S végezetül a legnehezebb, hogy mit is kéne tennie most a kormánynak, ha már azt is látjuk a hiba tőle származik. Bevallja-e ezt maga is, vagy mondja azt, hogy történhetett egy-két korrupt döntési mechanizmus, de nem ez a jellemző, és ahol ilyesmi előfordult, ott felelősségre vonják az érintetteket, vagy mondja netán azt, hogy az egész másként sikerült, mint szándékaik, ezért érvénytelenítik. Sokak szerint a kormánynak érvényteleníteni kéne az egész eljárást.