Nincs többé Novusz-Immo

 

A hír távirati stílusban: A bíróság elrendeli annak a Cégközlönyben való közzétételét, hogy a 2012. szeptember 1. napján jogerőre emelkedett végzésével a NOVUSZ-IMMO Korlátolt Felelősségű Társaság (cégjegyzékszáma: 13 09 133064) adós felszámolását főeljárásként elrendelte.

Mit is jelent mindez? Egyfelől azt, hogy a képviselő-testület kíváncsi arra, hogy a város mennyit veszített a Novusz-Immo hitelezésével, kölcsöneinek fedezetvállalásával ? – Aligha.

Vagy hogy bocsánatot kér tőlünk az az önkormányzati képviselő, akinek felajánlottuk, hogy szívesen szolgáltatunk információkat a Novusz-Immo tulajdonosi köréről, annak megbízhatatlanságáról, s mindezt azért, hogy támogatásaikat át tudják gondolni? – Aligha, kaptunk akkor egy udvarias, de kioktató levelet, továbbá a képviselők épp oly tisztában voltak a Novusz-Immo tulajdonosi körének megbízhatatlanságával, mint mi, ha nem sokkal jobban. Mi szükségük is lett volna bármilyen felvilágosításra.

Vagy talán azt jelenti, hogy számon kérik Pásztor Béla polgármesteren miért erölteti rájuk folyamatosan Gábor Csaba vállalkozó különböző cégeinek támogatását, mikor úgyis lehet tudni róluk, hogy csődöt fognak jelenteni, és eltűnik a pénz? – Aligha, mert Veresegyház önkormányzata általában nem kér számon semmit Pásztor Bélán, a mostani testület meg különösképp nem, hiszen gyakorlatilag a polgármester egyesületének embereit juttatta be a lakosság..

Esetleg azt jelenti, hogy a Novusz-Immo mögött álló emberek végre abbahagyják? – Miért ne nevezhetnék a cégüket például Gábor Ingatlan Kft-nek? Könnyebb is volna megjegyezni.

Netán azt jelenti, hogy Gábor Csabát most már végre megszabadulhat a város, és több tranzakzió nem köttetik valamelyik ez után létrehozandó cégével? – Aligha hihető ez is, mert ebben már sokadszor hihettünk volna, és sokadszor csalatkoztunk. Egyszer persze minden véget ér, de miért pont most?