Rendőr lőtt le két fiatal németjuhászt

 

A kép csak illusztráció

Kinek mi a megdöbbentő a hírben. Ld. itt. A kiszökött kutyákat – melyek állítólag a nyulakat zavarták – egy vadász lelőtt. A gazdájuk épp úton volt, hogy megkeresse őket, de későn talált rájuk.

A hír nem meglepő. Vannak tipikus konfliktusok, mint például horgászok-fürdőzők, autósok-biciklisták, földművesek- turisták stb. Ilyen ősi ellenségességérzés van a vadászok körében is a területükön szabadon eresztett kutyák és gazdájuk iránt. Rengeteg indulat halmozódik fel, s aztán az agresszivitás olykor ezekben a konfliktusokban elszabadul, s mivel a vadász kezében fegyver van, a kutya pedig csak egy állat, hát akár így is.

Ami viszont tényleg meglepő a történetben, hogy 9 és 13 hónapos kutyákról volt szó. Állítólag a „vadász” odahívta magához, és az után lőtte le őket. Egy kicsit is gyakorlott szemlélő a kutyák viselkedéséből – amennyiben hozzá közel jönnek – felismeri a 9 és 13 hónapos korú állatot. Ez. Kb. olyan egyszerű, mint hogy egyikünk se keveri össze a 12 éves gyereket a 30 éves felnőttel.