Új agóra – rikkancshirek.hu

 

Új hírportál született a térségben. A Veresegyházi Hírhatár után a Hrabopress Agora (rikkancshírek.hu) a második helyi ügyeket és országos eseményeket is  ismertető portál. A VVTV és a Tavirózsa Rádió mellett ezen  médiumok képviselik Veresegyház lakosainak tájékoztatását, Említést érdemel a Windháger Károly által szerkesztett önkormányzati lap a Veresi Krónika, s akad még néhány elsősorban reklámújság, vagy ezek valamilyen átmenete (Kistérség).

Megtalálhatók még az önkormányzat hivatalos honlapjai (városi oldal, Gamesz, Művház, Medveotthon), néhány alapítvány, egyes egyesületek tematikus honlapja (képzőművészekét ld itt. ), civilek igen kiváló törekvéseit (pl. veresiovisok.hu)

Helyi demokratikus kontrollt is gyakorló médiumaink anyagi és ideológiai függetlensége, önállósága már kevésbé mutat olyan pozitív képet, mint amit a felsorolás sugall, mely kétségkívül az elmúlt pár év alatt vált városi jellegűvé. Ki lehetne feszíteni egy skálát, melynek egyik végpontján az önkormányzati lap van, a másik végpontjára pedig akár a most versenybe szálló Rikkancshírek.

Túl szerények volnánk azonban, ha ezen a palettán saját magunkat nem említenénk. Abban egész biztos kivételek vagyunk, hogy noha a város összes ügyét magunkénak érezzük a mi honlapunk körül semmilyen pénz nem forog, Így se az önkormányzattól, se a helyi vállalkozók jóindulatától nem függünk.