Lekaszált domboldal, nagy öröm

 

Íme a gondozott terület, melyet az önkormányzat megcsinált, szép, nincs kullancs, rendezett. Köszönet. Ha tovább haladunk, a második képen (itt az elsőn még csak a kép tetején egy kihagyott részt látunk.)

 

 

A kihagyás oka, hogy itt amúgy is alig-alig nő a növényzet, és ha nem bántják a magvak hamarabb tudják rehabilitálni a területet. Mert itt hosszú rehabilitációba fogott a természet. Az ide tervezett BD miatt elvitték a humuszt az önkormányzat megbízására. Mivel ez engedély nélkül történt rehabilitálni kellett volna a területet. A büntetés20 millió Ft körüli volt, de aztán addig ügyeskedett Pásztor Béla a jogállamunkban, amíg ezt megúsztuk. /A KIHAGYOTT RÉSZT MÁSNAP LEVÁGTÁK. – SZERINTÜNK EZ HIBA VOLT, MOST NÖVÉNY NÉLKÜLI HOMOK./

 

 

Ha a területet nem bántják, még 10 év és talán teljesen belesimul a többi részbe, újraképződik annyi humusz, amin megélnek a fűfélék. Van ennek a folyamatnak egy hátulütője. Idén jutott el addig ez a terület, hogy a parlagfű is meg bír már rajta telepedni. Rendkívül sok apró parlagfüvet látni. Mire megnőnek lehet itt is kell majd kaszálni, akkor már emiatt. A többi területen már a parlagfüvet visszaszorították az egyéb növények.

 

 

 

Leginkább annak örülnénk, ha ez az egész terület ligetessé válna, néhány fa adna árnyékot, és be lehetne rendezni város széli ötletekkel. Paddal, bicikli-ügyességi pályával és mindenfélével ami egy ligetbe kell. (Az önkormányzatnál ipari terület besorolást kapott.)

A ligetesítéshez fák kellenének. Egyesületünk a fenti 8 fát ültette. Ebből csak 3 eredt meg. Nyilván más fafajták kellenének ide.