Közmeghallgatás 2012 – Veresegyházon eltűntek a fiatalok?

Sokkal jobban sikerült ez a Közmeghallgatás, mint a legutóbbi, amin szinte senki sem volt. Ha megnézzük a közönséget (Ld. itt. 4 perctől) azonban feltűnhet valami. Olyan, mintha egy nyugdíjas találkozót látnánk.

A nyugdíjas találkozóval nincs semmi baj, baj azzal van, hogy a közmeghallgatás iránt érdeklődnie kellene más generációknak is. Nem teszik. Miért nem? Miért van az, hogy egy köztudottan igen fiatal város egy közmeghallgatás során ennyire rosszul reprezentálja saját magát?

A város látszatöregedésének oka maga a városvezetés öregedése. Lehet mégis igaza volt az ÉVÉ-nek amikor azt állította, hogy Pásztor Béla nem reprezentálja megfelelőképp a város társadalmát? Aztán jött egy választás, és kiderült tévedtünk. Most meg nézzük az apatikusságot és ezeket a képeket, és úgy tűnik talán mégse tévedtünk. Valami nem stimmel ebben a városban, de hogy mi és miért nem, azt nehéz megmondani.

Egy új városvezetésnek első dolga kell legyen, hogy a közügyekbe becsatornázza a közép generációt és a fiatalabbakat is. Ennek megfelelően becsatornázná kreativitásukat is, amivel mindenki jobban járna. Maguk az idősebbek is.