Vagy hazudnak, vagy festik magukat

Itélet január 23-án. Addig is tippelhet jobboldalt egy válaszadással, hogy mi lesz a vége. Köthet barátaival akár fogadást is, vagy csak egyszerűen saját jóstehetségét tesztelheti.

Megkérdezett a Veresegyházi Hírhatár  4 képviselőt mit gondol a perről. 4 közül 3 azt felelte, nem foglalkozik a témával.

Az ország foglalkozik vele, az országos médiát érdekli (elektronikus médiumok, Népszabadság, HVG stb.) A helyi sajtót érdekli (VVTV, Veresi Krónika, Veresi Hírhatár, ÉVE honlapja), de a képviselőket „nem érdekli”. Csak a közvetlen főnökükről van szó, miért is érdekelné őket? – Csak annak a városnak a sorsáról van szó, melyet állítólag a szívükön viselnek. Miért is érdekelné ennek a városnak a sorsa őket? – Csak arról va szó, hogy a múltban miként kerülte meg a jelenlegi polgármester a képviselőket. Miért is érdekelné őket? – Csak rengeteg pénzről van szó. – Csak a hvatal működéséről, és az esetleges új polgármester választásról, csak a becsületről, csak a helyi közösségről stb. stb. van szó.

Nem követték nyomon a per fejleményeit, nem értek rá odafigyelni, nem érdekli őket, nem tudják mi lesz. Vagy éppenséggel nagyon is foglalkoztatja őket az ügy, csak úgy tesznek mintha nem.

Akár hazudnak, akár festik magukat, akár valóban érdektelenek és nem figyelték a pert, mi egyik magatartást sem értjük.