Gábor Csaba Ferenc bűnös

 

A kép illusztráció, a polgármestert ábrázolja egy maffiózós jelmezbálon

Az ÉVE figyelmeztette Veresegyház önkormányzatát, hogy óvatos legyen a Novus Immo Kft-vel, és felajánlottuk a tájékoztatásunkat miért tartjuk kockázatosnak a szerződéskötéseket. Nagy István a Pénzügyi Bizottság elnöke nem tartott igényt a tájékoztatásunkra. A szerződések Pásztor Béla javaslatára megköttettek.

Sok vállalkozást vitt már csődbe Gábor Csaba (EC-Liget, EC-Csonkás, EC-Inverst stb.). Az ő „érdekeltségébe” tartozó vállalkozás a Novus Immo is, melynek ügyvezetője, s mely Veresegyház városának kiemelt üzleti partnere. Pásztor Béla polgármester a legkülönbözőbb módon biztosít megrendeléseket, segít a hitelnyújtásban, és rendel újabb beruházásokat Gábor Csaba érdekeltségébe tartozó cégétől.

Gábor Csabáról tudható volt miként vezeti vállalkozásait, ezért teljesen érthetetlen miért válhatott Veresegyház kiemelt üzleti partnerévé olyan valaki, akinek tisztességét többen megkérdőjelezték. Nem világos miért fonódott össze Pásztor Béla Gábor Csabával. (Ld. a gyanús ügyletekről a Magyar Hírlap cikkét, összefonódásukról a Célpont videót.)

A bíróság többek között azért találta Gábor Csabát bűnösnek, mert pénzt vett fel lakásvásárlóktól, miközben tudta, hogy az ingatlanokat nem tudja felépíteni. Rendszerint 500 ezer Ft előleget vettek át. Vállalkozásukba társával önerőt nem fektettek, csak mások pénzével játszottak, s tették ezt akkor is, amikor már biztosan tudták, hogy az átvett pénzből a kijelölt területen eszük ágában sincs építkezni. 9 károsult igazát mondta ki a bíróság. Egyiküknek 2 millió Ft-ot kell visszafizetni, másikuk dr. Kriveczky György ügyvédnél letétbe helyezett fél millió Ft-ját kaphatja végre vissza.

Gábor Csaba jelen pillanatban is a város által biztosított pénzből, vagyonból, és a város hitelképességének köszönhetően építkezik, miközben ő maga sem pénzzel, sem hitelképességgel nem rendelkezhetne, hiszen magánszemélyként 100 millió Ft-ot meghaladó tartozása, vállalkozásvezetőként meg csődkarrierje van.

A bíróság 1 év 10 hónap börtönbüntetésre ítélte, a börtönbevonulást 3 év próbaidőre felfüggesztette.Gábor Csaba továbbra is Veresegyház városának kiemelt üzleti partnere.