Fürdő – Cserkeszőlő

 

Egy régióban gondolkodó önkormányzat elkezdte a maga fejlesztéseit, és ma már a fürdőhöz megfelelő szállóhelyek épültek, s az egész falu egy-két évtized alatt átalakult.


A Gyógyfürdőben kétféle – reumatológia és bőrgyógyász – szakorvosi rendelés folyik, melyekre az ország egész területéről fogadnak betegeket.
Az Európai Unió tagországaiból érkező, az unió tagállamaiban használható egészségbiztosítási kártyával rendelkező betegek, a támogatott áron vehetik igénybe a kezeléseket.

Cserkeszőlő az Észak-alföldi Régió déli részének, illetve Jász-Nagykun Szolnok megyének a legsikeresebb, legdinamikusabban fejlődő fürdőhelye. Egészen az alapokról kezdték, és egészen dinamikus fejlődést jártak be. Tudjuk, Veresegyház is dinamikusan fejlődött az utóbbi évtizedben, de még sem úgy, ahogy Cserkeszőlő. Vajon miért? S az itt lakóknak a fürdőváros, vagy az iparváros tetszene-e jobban? Egyáltalán ez kérdés-e? S ha nem, miért nem sikerült itt igazán egy fürdő fejlesztés sem?

Mi van a Ligetek térségében tervezett ötcsillagos SPA szállodánkkal, aminek már kész kellene lennie, de még egy kapavágás sem történt? Csak a több százmilliós bánatpénzek mozognak ide-oda?

 

A Misszió mellett a Somodytól többszöröséért visszavásárolt ingatlanból mikor lesz hasonló?

Cserkeszőlő:     Teljes népesség 2098 fő (2010-ben)       Terület 30,70 km²

 

Veresegyház:    Teljes népesség 16 124 fő (2010-ben)    Terület 28,56 km²

 

Olvasnivaló: http://www.cserkeszolo.hu/