Buszmegálló – Regéc

Egy blogoló szerint az ország legszebb buszmegállójával dicsekedhet a település. Ld. itt. De milyen település is ez, ami Miskolctól is több mint 60 kilométerre található? Nagynak nem neveznénk, lakosainak száma 100 alatti. Viszont van egy várromuk is, amit folyamatosan csinosítanak. A falu tiszta magyar, vagy nem is tudjuk, most lesz a népszámlálás…

 

 

Veresegyház is kísérletezett már esztétikus buszmegálló készítéssel, de jól látszik, hogy a siker feltétele nem az önkormányzat, hanem az ott élők maguk. Mi is kitalálhatnánk, hogy örökbe fogadjuk az egyik buszmegállót. Bár, hogy a vandalizmustól mi védhetné, nem tudjuk. Talán egy kamera, aztán, hogy maguknak a vandáloknak kéne helyrehozni, és ez addig menne így, míg tulajdonképp a buszmegálló nem volna más, mint a helyi pedagógiai siker csúcsa, az átnevelés szimbóluma, a hely, amit nem érhet egy időben vandalizmus.

Kell a projekthez pedagógus, kell hozzá rendőrség, kell hozzá diákokból összeállított bíróság (diákbíróság), mert mi szükség is volna valódi bíróságra egy kis buszmegálló miatt, és kéne némi pénz is, ami a megcsináláshoz, meg az után a karbantartás eszközeihez nélkülözhetetlen.

A pontos helyet is kitaláltuk, épüljön fel pl. Veresegyházon a Könyves Kálmán utcai lepusztult buszmegálló hiány helyén.

Az sem baj, ha nem lesz olyan szép, mint a regéci, de talán a perui buszmegállónál (ld. alábbi képet) csinosabb lesz.

 

 

Olvasnivaló:

diákbíróságról: http://www.oktbiztos.hu/ugyek/jelentes2001/summa.html

buszmegállókról gyűjtés: http://atom.blog.hu/2007/12/14/meg_variaciok_egy_temara_egyeb_buszmegal

Regéc honlapja: http://www.regec.hu