Bringapark – Balatonfüred, Kecskemét, Káposztásmegyer stb.

 

Számos helyen található az országban bringapark, melyek nem annyira a közlekedési parkokra emlékeztetnek már, mint inkább az ifjúság BMX-es produkcióit igyekszik kiszolgálni, vagy a terepbiciklizés egyre népszerűbb sport versenyzéshez nyújt edzőpályát.

 

Ami a hegyikerékpározást illeti,  vannak hazai sztárjaink s a sportolót is kiszolgálhatja egy városi pálya, ha nem jut el a terepre, s szabadidősportként céljaira is viszonylag olcsón létrehozható egy ilyen pálya.

A 71-es út Balatonfüred és Tihany közötti szakaszán épp épül is egy ilyen. A ligetes területre homokhegyek „kerültek”, betoncsövek furcsa alakzatokban szétszórva láthatók még.

 

 

Az EU-s tájékoztató tábla megnyugtathat mindenkit, itt nem egy „pásztoros” sittlerakás folyik, hanem egy óriási bringapálya épül. Az arra járók megállnak és közelebbről is szemügyre veszik az építkezést.

A területen dombos-ugratós „dirt”pálya, sziklákkal, farrönkökkel tarkított triál pálya, szerviz, biciklikölcsönző, és elsősegélyhely létesül. A park versenyek lebonyolítására is alkalmas lesz.

 

 

Nemcsak díszterek és szökőkutak építésére lehet az Eu-nál pályázni. Nem nehéz Veresegyházon megtalálni a megfelelő helyet, hiszen a Csonkás határában éktelenkedő sitthegyek anyagából érdemes volna valami hasznosat építeni.

 

Olvasnivaló:

Kecskemét: http://ho-ho-horgaszto.5mp.eu/web.php?a=ho-ho-horgaszto&o=EacXy0YXHH

Tokajban 2011 májusában épült: http://ho-ho-horgaszto.5mp.eu/web.php?a=ho-ho-horgaszto&o=EacXy0YXHH

Pécsi BMX pálya: http://bmx23.mindenkilapja.hu/html/18269738/render/bmx-palyak