Az Őszikék helyzetéről még mindig nem látunk tisztán

 

Végre valami médiaérdeklődés. Ld. itt. Sajnos a cikkből nem derül ki 1. melyik tévében esett róluk szó. 2. hogyan jutott el az otthon pénzügyi vezetése idáig, 3. miért volna megoldás a pénzgyűjtés?

A mésodik két kérdés összefügg. Ugyanis, ha nem önhibájukból került a gazdasági vezetés ilyen helyzetbe, kár volna nekik megint akár egy forintot is adni mindaddig, míg meg nem oldják, hogy a finanszírozás jó kezekbe kerüljön és stabil legyen. Mivel az otthon számláit a cikk szerint zárolták nem világos az sem miért volna jó az otthon vezetőjének kezébe pénzt adni. MEnnyiben volna megoldás, ha ebből fizetné ki a gázszolgáltatást, és mennyi ideig volna ez megoldás? Mnden hónapban így kéne eljárnunk? Azaz mi a jövőkép? NEm tudjuk meg azt sem, a város vezetése milyen indokokkal hárítja el a segítséget? Hátha nyomós oka van. Nem ismerjük meg az otthon üzemeltetője és az épületet bérbe adó közti helyzetet, nem kapunk elszámolást arról hová lett a pénz?

Úgy véljük, az otthon vezetőjének minderről be kéne számolnia a nyilvánosságnak, de legalábbis arról, amit jogi értelemben elmondhat. S reméljük akad egy újságíró – akár a cikk szerzője is – aki újra nekilát e téma feldolgozásának, főként ha segíteni is szeretne.