Tartsuk itthon a fiatalokat!

 

Ez az új irányelv ld. itt. Ha ez komoly, máris itt egy-két veresi jótanács:

1. Mivel a város az ifjúság infrasturukturális ellátása miatt került adósságspirálba (iskola, óvoda, bölcsöde, egészségügyi intézmények) javasoljuk, hogy ahol a csődközeli állapot összefüggést mutat a csődhelyzettel, kezeljék ezt önhibáján kívüliként, s az intézmények fenntartásának költségeit is viszonyítsák a fiatalok számához.

2. Ha a fiatalok itthontartása a cél, oldják meg az agglomerációból a megfelelően gyors tömegközlekedést. (Másként nem csak az agglomerációból menekülnek el, de az országból is.)

3. Ha az ifjúság itthontartása fontos, ne építsük le a felsőoktatást, mert akkor külföldre mennek tanulni, és naivitás azt hinni, hogy aztán sokan hazajönnek.

4. A munkahely hiánya a fiatalokat egész biztos a távozásra biztatja, mert minek üljenek idehaza munkanélküliként, amikor tele vannak energiával?

5. És amit az államtitkár mond, az is jó, hogy vonjuk be önkéntes tevékenységekbe őket. (Eddig csak az elit iskolák programjaiban volt ilyen, s a hátrányos helyzetűket, ha megkérdezték mi leszel, ha nagy leszel, azt mondták „közmunkás”, mert más szakmát, tevékenységet nem láttak.)