Testületi – 2009. okt. 20.

Az Ivacsi tó és környéke kezelését Leviczki Tamás nyerte meg. Igazi verseny volt, s már az is hír, hogy láthatóan nem megbundázott pályáztatásnak lehettünk tanúi. Leviczki Tamás régi barátunk, úgy hogy örültünk a sikerének, de nem csak ezért. A másik jelölt igazi halkereskedő volt, profi a maga módján, olyan, akitől annyi és olyan halat lehet venni, amennyit csak akarunk. Leviczki pályázata viszont jobb volt, mert a víztisztításra, és a tó környékének kultúrált kezelésére, programok ígérésére is kitért. Halat meg vásárolni fog.

 

A programok megtartása felől semmi kétségünk sem lehet, hisz eddig is csinált már horgászversenyt, noha senki sem kérte rá.

A testület sokat rágcsálta azt a problémát, hogy kaukció kéne-e előre vagy sem, de hát ezt elfelejtették a pályázatba beírni. Az aggodalom amiatt volt, hogy ha mondjuk 2,5 millió a halálomány értéke, a vállalkozó viszont nem hoz bele semmit, csak lehorgásztatja, ott állunk üres zsebbel. Már ott tartottunk, hogy nincs mese érvényteleníteni kell a pályázati kiírást.

Az aggodalmaskodás teljesen irreális volt. Köztünk szólva nevetséges, mert a tókezelés szerződés 5 évre szól, mert mindkét pályázó akkor keres a bolton többet, ha valóban kezeli (a horgászat jó bolt), mert nem tudjuk mennyi is most a hal a tóban, mert a profi termesztő nem kispályás volt, Leviczki pedig veresegyházi, és hadd ne folytassuk az érvek sorát. (Egyébként Leviczki arra a kérdésre is jobb választ adott, hogy miképp kell a törpeharcsákat visszaszorítani.)

Úgy hogy örülhetünk, a tó jó kezekbe került. S lám, bunda sem kellett hozzá.