Megvennénk a Kisrétet ;-)

Tárgy: vételi ajánlat a Kisréti iparterületre

Tisztelt Polgármester Úr! Tisztelt Képviselőtestület!

Apropó:

A 2011. február 25-én rendkívüli Képviselő-testületi ülésre beterjesztett „Opciós szerződés aláírása, valamint visszavásárlási kötelezettségvállalása az 5785/130 és az 5785/132 hrsz-ú önkormányzati ingatlanok értékesítésével kapcsolatban” című előterjesztés adta az ötletet,

hogy megvennénk a Kis-réti iparterületet hasonló feltételekkel, mint ahogy Veresegyházon már többször történt ingatlanátadás az utóbbi időben.

Természetesen pályáznánk az ingatlanra a törvényi előírások miatt, de szeretnénk, hogy az alábbi feltételek – a helyi gyakorlatnak megfelelően – nem volnának a pályázatba beírva.
Bízunk abban, hogy a Polgármester Úr és a Képviselőtestület az egyenlő elbírálás, valamint az esélyegyenlőség elvét betartja és következetes eddigi döntései mögött meghúzódó elveihez.

 

 

 

Elvárásaink:
A vételár tekintetében teljesen rugalmasak vagyunk, bármilyen árat elfogadunk, de természetesen csak akkor fizetnénk, ha a Polgármester Úr tulajdonbejegyzési hozzájáruló nyilatkozatot ad, hogy a vételár kiegyenlítése nélkül tulajdonjogunk bejegyzésre kerüljön az ingatlan-nyilvántartásba és birtokba vehessük az ingatlant, továbbá így ennek biztosítékával hitelt szerez az MKB vagy valamely más banknál számunkra, ahol garanciát vállal értünk, mint ahogy Gábor Csaba Építőcentrum-Thermál majd NOVUSZ-IMMO Kft-jével történt.

 

Az önkormányzati garanciavállalás arra, hogy mi 600 millió Ft-ot felvehessünk például számunkra teljes mértékben elfogadható.

Szívesen vennénk, ha a terület közművesítésére és a telekalakításra 30 napos határidőt vállalna a Polgármester Úr, és a határidő nem teljesítésére napi százezer Ft-os kötbért fizetne. Legalább két évet kérünk, hogy ne történjék teljesítés, és megígérjük, hogy az így jogos kötbérkövetelésünk felével megelégszünk peren kívüli megállapodásban. Bízunk abban, hogy ez előnyösebb, mint a Somody Kft-vel kötött szerződés esetén, amiért az Ügyészség vádemeléssel élt a Polgármester Úrral szemben. Ha azonban javaslatunk ezen pontja az ismert vádemelések miatt már nem járható, megkésettségünk elismerve megértően lemondunk erről a lehetőségről.

Ha nem készülnénk el a beruházásunkkal három éven belül – ami kizárt dolog, mert 600 millió Ft-ból mi jól fogunk gazdálkodni –, akkor 40 millió hitelt is nyújthatna az Önkormányzat a befejezéshez, mint ahogy 2010-ben a Veresegyházi Önkormányzat is kölcsönt nyújtott Gábor Csaba Ferenc cégének, a Novusz-Immo Kft.-nek (68/2010. (VII.08.) Kt. számú határozat). Ezennel ünnepélyesen megígérjük, hogy a kölcsönt mi fél éven belül vissza fogjuk fizetni, ellentétben az említett esettel.

Vállaljuk, hogy ha valamilyen előre nem látható okból 13 év után sem készülne el a beruházásunk, akkor eladnánk az önkormányzatnak mindazt ami addig meglesz, esetleg csak az üres telket, feltéve, ha 4-szeres áron visszavásárolná, mint ahogy a Somody kft-től a Misszió melletti terület esetén történt 2010. október 28-án.

Mellettünk az alábbi érvek szólnak:

Nincs adótartozásunk, mint ahogy az ÉPÍTŐCENTRUM-THERMÁL Kft-nek (Gábor Csaba egyik cége) 2010 decemberi állapot szerint 100 milliót meghaladó adótartozása van. Lásd: itt
Egyetlen hozzánk kapcsolódó vállalkozás, vagy egyesület ellen sem indult adósságrendezési, végrehajtási vagy felszámolási eljárás, mint ahogy – az Önkormányzat által kedvezményezett – Gábor Csaba cégei esetén. (Gábor Csaba illetve családja 2001 szeptemberétől 14 céget alapított: EC-Immo, EC-Csonkás, CENTRUM CONSULT – T. L-M.-Bau, EC – Komplex, EC-Liget, ÉPÍTŐCENTRUM, Építőcentrum-Invest, Építőcentrum-Project, Építőcentrum-Thermál, NOVUSZ-IMMO, RGGB, SW MULTINVEST, VERES-FITT és a legutolsó Építőcentrum-Ingatlan, amelyekből 9 ellen végrehajtási eljárás indult. Leellenőrizhető itt)

Nincs ellenünk rendőrségi feljelentés, mint ahogy Gábor Csaba ellen 6,3 millió értékben, mely szerint 12 magánszemélyt megkárosított. Nem folytat ellenünk a rendőrség eljárást csalás bűntett megalapozott gyanúja miatt, és nincs ellenünk a rendőrségnek vádemelési javaslata az Ügyészség felé, mint ahogy G. Cs. és U. Zs. ellen.

Céljaink a területtel:

Egy helyi társadalmi akaratot teljesítenénk, mert hisz a Csonkás lakosai elegendő számban mentek el egy népszavazásra, melyben a térség jövőjéről véleményt mondtak: nem az ipari beruházás mellett szavaztak. Ezen az egyébként törvénytelenül megrendezett népszavazáson annyit egyesületünk elért, hogy a BD elment. Viszont azóta is szívünkön viseljük a terület fejlesztési sorsát (ld. képünkön a faültetést), melyet ezúttal a fentebbi feltételekkel a kezünkbe vennénk. Az önkormányzat kezességében ránk bízott 600 millió Ft-ot úgy próbáljuk meg hasznosítani, hogy növelje a város pénzbevételeit, több turistát vonzzon a Medvefarmhoz, és lekösse városunk fiatalságának energiáját.

Tematikus ökoparkot építünk. A területen a Polgármester Úr utasítására illegálisan elhelyezett több tízezer köbméter inert hulladékot úgy rekultiváljuk, hogy az integrálódjon ebbe a szórakoztató negyedbe, ahová különböző sport és szabadidő tevékenységhez szükséges pályát készítünk (nyári sí pálya, BMX-„dühöngő”, gördeszka-ügyességi pálya nemzetközi versenyszabványok szerint.)

Vállalkozók bevonásával közösen megvalósítjuk a kisvasút és a közlekedési park projektet, amivel munkahelyeket teremtünk. A tudomány és a kutatás számára zöldtechnológia kiállítás helyszínt szervezünk. Ezek szervezése és koordinálása során szerzett jövedelmünk után nem csak a törlesztéseinket álljuk, de bevételünkből iparűzési adót is fizetünk a város számára, és az általunk vonzott turisták kedvezően hatnak majd a vendéglátóegységekre, akik szintén újabb iparűzési adót fognak fizetni.

Köszönetnyilvánítás a bátor és felelősségteljes döntésük meghozataláért:

Elképzeléseink reméljük elnyerik tetszésüket, és szívesen támogatják a korábbi módszerekhez hasonlóan egyesületünk kockázatok nélküli meggazdagodását.