Faültetés a Csonkáson – Egyesületi anyagok

Összesen 20 csemetét ültettünk négyen, gyerekeink segítségével. A Budapesti úton lakó, aki a képen látható területet befüvesítette és gondozza azt ígérte, locsolni is fogja.

Reméljük, hogy a csempekereskedés is locsolja majd, előtte ugyanis homokosabb a talaj, és jobban kiszáradhat.

Másik terület a Garabonciás utca feletti mező, melyet művelésből már kivontak, hol védősávként jelenik meg, hol iparterületként a polgármester terveiben, nálunk azonban ez a terület egy ligetes park volna.

Ezen a részen összeszedtük a szemetet is, noha nincs ilyen akció a városban, de nem is biztos, hogy meg kell várni. Valaki szemétlerakónak nézte a helyet, és egyik szemét vonzza a másikat.

Jobb ezeket rögtön el is takarítani, és nem megvárni a felhalmozódást.

Ne felejtsük, a dombok alatt polgármester által illegálisan lerakott inert hulladék, azaz a metroépítésből származó építési törmelék került, ami miatt a várost 12 millió Ft büntetésre ítélték. Végső megoldása ezeknek a kis domboknak még nincs meg, valamikor a BD és a lakosok közötti elválasztás szándékával készült. Ma vagy az elhordást, vagy a földdel való rendes és egyenletes betakarásra vár, mert ilyenformán igen nehéz már nyáron a kaszálása is.

Az ide ültetett csemeték és a takarítás a terület rendezett benyomását kezdik kelteni. Ma még csak a kutyások használják, és a gyerekek játszanak itt előszeretettel. Ha vigyázunk rá egyre többen megkedvelik majd.

Ha itt elkészülne az ifjúságnak szánt bringa meg gördeszkapálya, s elkezdődne az a fejlesztés ami a szabadidő és a tömegsport céljait szolgálná, azzal mindenki elégedett volna. (Régi tervek ezek.) Ehelyett változatlanul az ipart akarná a polgármester, de hisz ismerjük városfejlesztési elképzeléseit: mindenhova azt szeretne.