Következmények nélküli Pásztor Béla

Miközben polgármesterünk fürdik a sikerben, s most már nyilatkozik bármelyik országos médiumnak, nem árt, ha néhány dolgot megemlítünk, csak a magunk számára, a mihez tartás végett.

Semmilyen következménye nincs, hogy kifolyik a szennyvíz és szikkasztani kell erdővel, hogy szennyezi a tavaink, hogy sittet rakat le a város legkülönbözőbb területein, hogy megkerülve a testületet vesz fel kölcsönt, ad megrendeléseket útépítésre, hogy a hatóságokkal szemben pert indít csak hogy csúsztathassa még a 13 millió Ft-os büntetés kifizetését (sittlerakás a Csonkásnál), és annak sincs, hogy vádlottá vált(hűtlen kezelés ügyben Somodynak a kötbérkifizetés miatt).

Mi következhet mindabból, hogy a nép a korábbiak lehetséges ismeretével együtt is újraválasztotta? Hát alighanem az, hogy polgármesterünket a jövőben még kevésbé érdekli a törvényesség, és a gazdasági törvényszerűség. Épp azok a dolgok, amelyek amúgy tiszteletreméltóvá tehetnének egy városvezetőt.

Egye fene azonban a korrekt hivatalvezetést, legfeljebb jót mulatunk a képviselőkön, és sajnáljuk a beosztottait, akiknek most ünnepelnie kell. De mi a helyzet akkor, ha megint elszabadul gyártelepítő-pénzszerző tevékenysége? Akkor is követi őt a nép? Vagy a polgármesterünk megint elbízza magát, mint a BD-ügyben?

Hallottak Önök Dunavarsányról? Ott is volt egy eset a 70-es években, valaki titokban akkumulátor temetőt hozott létre, ami csak a rendszerváltás után derült ki. Ma is aláírja minden kismama azt a szerződést, hogy a dunavarsányi vízből a csecsmőnek inni nem ad, tápszert nem készít.

Valakinek fél szemmel oda kell figyelnie polgármesterünk minden egyes lépésére. De vajon ki lesz az? Tatár Sándor, akit meg sem becsültek annyira, hogy ezen tevékenységét értékeljék és bejuttassák a testületbe, vagy netán az ÉVE? Vagy egyik se és jöhet egy akumulátorgyár ide is? – Persze szigorúan ellenőrizve, de nem általunk, hanem Pásztor Béla által. Rábízná Ön ennek ellenőrzését a polgármesterre? Mert ő törvények felett áll. Rábíztuk a jövőnket, a gyerekeinket. S a testületben ki fogja őt ellenőrizni? Kosik úr?