Bánatpénz – CBA

Megkérdeztük a város jegyzőjét bizonyos pénzmozgásokról, melynek nyilvános adatait Veresegyház honlapján találtuk. Ld. ZsoltBlog. Az alábbi válaszokat kaptuk:

CBA Kereskedelmi Kft.

ingatlan adásvétel bánatpénz

Veresegyház Város Önkormányzata 2010. február 15-én megállapodást kötött a CBA Kereskedelmi Kft-vel, melynek tárgya egy ingatlan adásvétele. Ennek a jogügyletnek a lebonyolításához kapcsolódóan került sor a bánatpénz megfizetésére 2010. február 16-án, valamint a számla kiállítására az áfa törvénynek megfelelően. Mivel az adásvételi szerződés nem jött létre, a befizetett összeg visszafizetésre került a CBA Kft részére 2010. március 19-én. Ugyanezzel a dátummal kiállításra került a minuszos számla is.

 

Euro Development Kft.

ingatlan adásvétel

Veresegyház Város Önkormányzata és Bíró Dániel, valamint Robert Spiegl között ingatlan adásvételi előszerződés jött létre 2007. augusztus 30-án egy meghatározott ingatlancsoportra vonatkozóan. Ennek a szerződésnek a módosítása során 2007. szeptember 28-án, a két magánszemély helyett, a vevő az Euro Development Kft. lett. Ugyanezen dátummal a vevő bruttó 120 m Ft vételár előleget utalt az önkormányzat számlájára. Sajnálatos módon a vevő elállt a végleges adásvételi szándékától, így az előszerződés felbontására került sor 2010. január 25-én. A befizetett vételár előleget ettől az időponttól kölcsönnek tekintik az érintettek, melyre vonatkozó kölcsönszerződést is megkötötték 2010. január 25-én.