Menesztették Filotás Ildikót

A Környezetvédelmi Főfelügyelőség éléről menesztette Illés Zoltán Filotás Ildikót. Nem tudunk sírni ezen. A BD-ügyben szoros kapcsolatot ápoltunk a hivatallal, sok levelet váltottunk, és számunkra megmagyarázhatatlan hivatali érvekkel küszködtünk.

Nem érdekelte őket a BD vízhasználata, a mikroklíma megváltoztatása, a szennyvíze (melyet nem lett volna hova vezetni), az ETO létéről azt mondták, olyan nem is lesz, miközben a gyár is elismerte, hogy igen, az egyéb gázmennyiség tervezett tárolása, mely önmagában is meghaladta a veszélyes mértéket, és ez is hatástanulmány elkészítését követelte volna, de a hivatal eltekintett ettől is, és sorolhatnánk. Végül pedig a panaszkodó és ügyfélként bejelentkező lakosokra pénzbüntetést is ki akart szabni.

Az igazgatónő elvileg az államot képviselte, és az állam se nem a kormány, sem pedig a civil, hanem a jogszerűség. Nekünk erős a gyanúnk, hogy döntései a kormány és a multi felé kedveztek. Eltávolításának okaként szintén egy multi áll ld. itt. A kommnetet ld. ZsoltBlog