Az elfogadott költségvetés nyertese a Fidesz

10-8 arányban elfogadta a testület a kötlségvetést, ami jó, ha jó a költségvetés, és kínos az elfogadóknak, ha csődbe kerül miatta a város.

A dilemma: 400 millió Ft-ot lehetett volna megtakarítani, ha leállítják a Fő téri beruházást. De ha csődbe megy a város, akkor nem csak a Fő téri beruházás marad el, hanem más dolgok is leállnak, amikért kár volna.

A Fidesz nevében Dr. Baranyai képviselő úr bejelentette, hogy nem támogatják ezt a költségvetést. A Fidesznek mázlija van, mert költségvetés is lett, meg a felelősségtől is megszabadultak.

Az ÉVE üdvözli azokat a megnyilvánulásokat, ahol megszólal a veszélyérzet, mert minden adatunk és kutatásunk azt mutatja, hogy csődbe rohan a város.

Rövid észrevétel a vita hangvételéről. A költségvetés kapcsán a polgármester részéről csak esztétikai érvek jöttek elő, ezzel szemben Szabó Edina racionális érveket sorolt.

Szabó Edina állítása: az eladósodásunk oka a presztízsberuházások.

Polgármesteri válasz: nem presztizsberuházások történnek Veresegyházon, hanem olyanok, amik a város ékére válnak. (vagy:) Csak azt szeretem ami szép, mert az jó.

A valóság az, hogy ami szép az nem mindig jó, és a jók sem mindig szépek, ami a város ékére válik, az pedig presztízsberuházás.

S befejezésül egy jelenetről, amelyet végkép nehéz értelmezni. Született egy olyan döntés, mely szerint mivel minden bizottság maga dönthet a rendelkezésére álló pénz felhasználásáról, így a környezetvédelmi bizottság is maga dönthessen, de csak arról, hogy a pénzt fásításra fordíthatja, másra, amikre szeretnék nem. Vagyis a veresi demokrácia bohózatának lényege, hogy azt kell tenni, amit a főnök mond, és a képviselők nem állnak ki egymásért. Ld ZsolBlog