Utánajártunk a szürke marha helyzetnek

Riasztó hírek érkeztek a szürke marhák állapotáról (ld. Tavirózsa Egyesület), mely állatok Veresegyház önkormányzatának tulajdonába kerültek, tehát a mi felelősségünkké vált sorsuk. Tájékoztatást kértünk a jegyzőtől, és magunk is megnéztük az állatokat.

A jegyző úr tájékoztatása szerint történtek lépések az utóbbi pár napban, nyilván a bejelentés jótékony hatásának következtében: takarmány rendelés, kihelyezés, állatorvosi vizsgálat. Nekünk laikusoknak úgy tűnt, hogy csak egy állat van nagyon lesoványodva, a többiek nem mutattak riasztó látványt. De ez az állat nagon rosszul néz ki, s tudomásunk szerint már pusztulás is történt.(Fotóink a tegnapi nap készültek.)

A vita azonban tart arról, hogy rossz állapotban vannak, vagy nincsenek rossz állapotban? Állítólag van olyan állatorvosi jelentés is, mely szerint az állomány jól van, köszöni. Mi a Tavirózsa honlapján csak azt láttuk, hogy „gyengébbek a kelleténél”. Reméljük ebből a szakértők nem csinálnak politikai kérdést, ill. már úgy tűnik valamelyik csinált, vagy valamelyik téved, vagy mindkettő csinált, vagy mindkettő téved. Idézünk a jegyző úr nekünk írt tájékoztatójából: „Tatár Sándor Úr bejelentése után az állatokról ellentmondásos szakértői vélemény született. Ezért felkértünk egy harmadik állatorvos szakértőt még pénteken a helyzet tisztázására.”

Pásztor Béla a Szürke Marha Egyesülettel való kapcsolatfelvételt pedig ellenzi, aminek lehet az az oka, hogy a Tavirózsa képviselője, Tatár Sándor javasolta, akinek mindig igyekszik keresztbe tenni, de lehet az is, hogy nem kíván valóban profi szakmai segítséget, és önérzeteskedik. Bármelyik is a kettő közül, szégyellni való magatartás. Abszurd. Egy ilyen magatartásnak nem volna csoda, ha az állatok látnák a kárát.