Szigetvár csődbe ment

11 ezer fős város, (adóssága 3,5 milliárd Ft) ment csődbe. Ld. Dunántúli Napló. A képviselők még vitatkoztak, és üléseztek, mikor már fölösleges volt, mert a jogi folyamatokat beindultták. (Kb. 60 millió Ft 3 hónapot meghaladó kifizetetlen számla halmozódott fel, és 90 nap elteltével a városnak 8 napon belül értesítenie kell erről a bíróságot.)

Mostantól csődgondnok veszi át minden egyes kifizetés feletti ellenőrzést. Ingatlanokat értékesítenek, és a károsultakat így, és más tárgyalási mód végeredményeként elégítik ki.

A város öt évre ki lesz zárva minden pályázati lehetőségből, s ha voltak projektjei, melyekhez önrész kell, azok leállnak.

A távhővagyonba ugyan be tudtak volna hozni vállalkozót, aki kisegítette volna őket, de a testület tagjai nem jöttek össze annyian, hogy határozatképesek lehessenek. azt nem tudjuk miért, de lényeg, hogy így az alpolgármesternek más lehetősége nem maradt.

A város hanyatlása nem tudjuk meddig nyúlik vissza, azt azonban tudható, hogy Paizs József polgármester január végén meghalt.

Érdemes belolvasni a fórumba is. Annyit sejtenek a lakosok, hogy ez nekik nagyon nem lesz jó, és annyit is, hogy politikai felelőse van a rossz gazdálkodásnak.