Éve átvilágítás Veresegyházon – 10. rész

Hulladékkezelés

Tavaly a város honlapjára kértünk egy hulladék-menüpontot, amely alatt részletesen felsorolják az szemétszállítási és lomtalanítási időpontokat, köztük a szelektív hulladék elszállításáét is. Ígéretet kaptunk, de eredmény azóta sincs.

A szelektív hulladékgyűjtésben visszalépés történt, mert az új szolgáltató kevesebb szelektívet hajlandó elfogadni. Így valóban nem szükséges többször járniuk, mint ahogy a legutóbbi közmeghallgatáson kértük.

A Szloviker sokkal olcsóbb volt – miért kellett vele a szerződést felbontani?

Miért szűnt meg a hulladékudvar? Hogyan fogja a hiánya terhelni a környezetet?

Mire fizetnek most a lakosok kommunális adót, milyen szolgáltatást kapnak ezért?

Nemecz Lajos főállású alpolgármester

Nemecz Lajos választási szórólapján azt ígérte, hogy rendszeresen lakossági fórumot fog tartani, aminek teljesítéséről nem hallottunk.

Két éve még a polgármester ellenzékének egyik hangadója volt, májusra főállású alpolgármester. Így évente kb. 6 milliójába kerül a városnak. Gáncs Gábor a Pénzügyi Bizottság elnöke felhívta a figyelmet, hogy az előterjesztés szerint a díjazása a költségvetési tartalék terhére történne, ám ez eleve csak virtuális tartalék volt, ami már így is elfogyott.

Októberre sikerült csak a polgármesternek az alpolgármestere munkaköri leírását beterjesztenie. E szerint – a lényegesebbeket sorolva – ellátja a Közbeszerzési Bizottság jogilag erősen vitatható elnöki teendőit, szervezi az idegenforgalommal összefüggő önkormányzati fejlesztési teendőket.

Megér a városnak évi 6 milliót Nemecz Lajos főállású alpolgármester?