Forgalomlassítás nincs, de miért?

A lakosok egyre egységesebben lépnek fel az Önkormányzat felelőtlenségével szemben, amit a közlekedés szabályozatlansága, sőt, a helyi lakosok érdekeivel ellentétes szabályozása okoz. Elszomorító – ahogy az alábbi levélből is kiderül -, hogy egész egyszerűen butának nézi az embereket a városvezetés.

 

Tisztelt Polgármester Úr és Jegyző Úr!

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az általunk – a város lakossága által- finanszírozott, az Önkormányzat által beszerzett és kihelyezett „Tempo 30 és 3,5t súlykorlátozó övezet” korlátozó táblákat Önök egyoldalúan, a lakossággal – mint finanszírozóval – történt egyeztetés illetve annak értesítése nélkül leve(te)tték. A hozzánk eljutott indokot – miszerint a jogosan megbüntetett gyorshajtók bírósággal fenyegették az önkormányzatot -, még inkább elfogadhatatlannak tartjuk, ismerve az elfogadás előtt álló közlekedési koncepciót, mely szerint ezeket a táblákat egyébként is ki kell helyezni. Úgy gondoljuk korrektebb lett volna megkérdezni a területen lakókat is, hogy hajlandóak-e a hiányzó táblákat is kifizetni (a családjuk illetve az érintett terület teljes lakosságának biztonsága és nyugalma érdekében), mintegy folytatva az eddig igéretesnek tűnő együttműködést.
Ezúton szeretnénk kérni Önöket, hogy a táblákat haladéktalanul helyeztessék vissza, adott esetben jelezzék, ha további táblák beszerzése szükséges. Ellenkező esetben kérjük az általam 2009.04.30-n a lakosság nevében a ki nem helyezett táblákra befizetett 120.000 forintot és annak 2009.04.30 óta fennálló kamatát – aktuális jegybanki alapkamattal számolva (6%) – visszafizetni szíveskedjeknek.

Köszönettel.
A lakosság nevében
Ács Zsolt