Harmatokon útdíj – veresi tantörténet

Azt javasoltam a panaszosnak, hogy fizessen, pedig olyan útdíj-hozzájárulást vetettek ki rá, melyet éppenséggel nem kért. Vett ugyanis egy telket majd 10 évvel ezelőtt, és direkt olyat, és ezért drágábbat, amelyik előtt út volt. Nem túl széles, de leaszfaltozott. Körülötte pedig erdő. Most az erdőt körülötte szisztematikusan kivágják, az utat pedig kétszer olyan szélesre áttervezték. Így lesz a csendes környékből a természettől egyre távolodó lakott terület.

Mitől inkorrekt a történet? – Attól, hogy erdőt és nyugalmat ígértek neki, amikor vásárolt. S az nem indok, hogy mert nem tudták merre és hogy fejlődik a település. Sajnos a polgármesterünk hivatkozása alkalmatlanságának demonstrálása, hogy a szándékos becsapásokról már ne is beszéljünk. Aki fusizva növeszt és gyarapít egy települést, az egy sereg embert tesz boldogtalanná. Pont azokat, akikért pedig elvileg dolgozik.

S minekutána valakinek a környezetét így megváltoztatják, láthatja, hogy az előtte lévő jó utat felszedik, újat építenek, majd kap még egy csekket is, a „nesze itt van még egy púp a hátadra” üzenettel. S bár a panaszos haragja jogos, én mégis azt mondtam, ebben az ügyben nem érdemes küzdeni, s elmondtam, hogy jogilag szerintem miért nem. Vigasztalásul pedig, hogy talán a jobb minőségű út növeli is az ingatlanja értékét, még ha ő nem is ezt szerette volna. Remélem azt is, hogy az esetükre tekintettel nem akadékoskodik a hivatal velük, bármilyen törlesztő részletet kérnek. (S azt is, hogy a következő városvezetés egyszer majd átgondoltabb lesz.)