Pásztor Béla veszélybe sodorta volna a várost

Ha nem állnak ellen a lakosok és egyesületek a Becton Dickinson injekciós fecskendőgyár megépítésének, a felelőtlen városvezetés veszélybe sodorta volna Veresegyház térségének vízügyi rendszerét. Ez derül ki abból a határozatból (1. oldal; 2.oldal) , amit pár napja postáztak. A felelősség utólag is áll mindazon képviselőkre, akik annak ellenére, hogy tudták az üzembefogadásra alkalmatlanok vagyunk, Pásztor Béla általuk is ismert felelőtlen ígéreteire hagyatkozva mégis megszavazták a gyár letelepedési lehetőségét.

80 köbméter/nap plusz terhelést a veresi szennyvíztisztító nem bír, állapítja meg a hatóság 2009. jan. 27-én, ezért a BD építése nem engedélyezhető. A most kapott elutasítás annak köszönhető, hogy a hatósági folyamatot nem állították le. Végérvényesen igazolódott, amit a Tavirózsa Egyesület és az ÉVE is mindig mondott. Se az infrastrukturális feltételek, se a lakossági feltételek nem voltak adottak.

Ha a BD felépült volna, most vagy itt állna üzemelési lehetőség nélkül óriási kötbéreket kiróva és beperelve Veresegyházt, mely szerződésben vállalta a körülmények biztosítását, vagy pedig üzemelne és szennyezné a környezetet, s egyébként helyi ivóvízvízhiányt is okozna.