Döbbenetes információk, avagy hogy vezetik orruknál fogva a veresieket

Az alábbiakban a 11.18.-i képviselőtestületi ülés összefoglalóját olvashatják.

  • Napirend előtt P.M. számot adott a folyó beruházásokról ( óvoda, iskola ) a legégetőbb útépítésekről
  • Költségvetési koncepció :

A bizottságok, – ha fenntartásokkal is -, de elfogadásra ajánlották az előző évekhez hasonlóan optimista tervezetet. A település független szakértője, Rocskai könyvvizsgáló úr szokatlanul kemény szavakkal próbálta álmodozásából felébreszteni a testületet :

A hanganyagot a Tavirózsa Rádió bocsátotta a rendelkezésünkre

A költségvetési tervezetet teljesen megalapozatlannak és megvalósíthatatlannak tartja, mivel óriási a különbség a vágyak és a lehetőségek között, a tervezet nem veszi figyelembe az ország egyre romló helyzetét.

 

2003
2002. decemberében már lefolyt egy hasonlóan éles hangnemű vita a könyvvizsgáló és a polgármester között.

 

 

A könyvvizsgáló bírálta a Pü.-i bizottságot (tagjai a vereseegyhaz.hu oldalon ovashatók), mivel az nem tölti be a kontroll szerepét,

szerinte a legfontosabb feladat a város működésének fenntartása, ehhez min. 1 milliárd forint hiányzik, ez csak hitelfelvétellel lehetséges. A bankok még beruházásra sem adnak hitelt, nemhogy önkormányzatoknak, a II. kötvénykibocsátást sem akarja jegyezni senki. Kétséges a magáncégek jövő évi „ adakozó kedve „ is. Idén 750 mFt kölcsönt vettünk fel tőlük, melyek a korábban, szintén magáncégektől felvett kölcsönök visszafizetésére kellettek.

 

 

 

Szólt a látványberuházásokat leállításáról is..

Ez nem koncepció, hanem inkonzisztens számhalmaz „ zárta véleményezését.

Bár P.M. a koncepciót továbbra is jónak, elfogadhatónak tartotta, a könyvvizsgáló dörgedelmes szavaitól megszeppent testület a koncepció újratárgyalásáról szavazott.

  • A testület megszavazott még egy, a medvefarm felé eső nagyobb terület értékesítésére kiírandó pályázatot, a lehető legalacsonyabb, 300 Ft/m2 induló áron.
  • Csonkás fürdő szabályozási terve :

Aki még nem hallott volna erről a részről, a Budapesti út mellett, a G.E. iparterülettel szemben fekvő kb. 60 hektáros területről van szó. E helyre főként turisztikai beruházásokat képzel az önkormányzat.

 

 

 

A tervező szerint a most készülő szerkezeti tervre azért van szükség, hogy a meglehetősen nagy területet több részre lehessen osztani, az út mellé lakóépületek, kereskedelmi létesítmények, beljebb szállodák, fürdő, stb. kerülhetne. A leendő fürdő kapcsán P.M. elmondta, vannak érdeklődők, de komoly befektető még nem tűnt fel a láthatáron.

Szokás szerint a képviselő testület egy idő után elbizonytalanodott, pontosan miről is kéne szavaznia, beépítési, v. szerkezeti tervről, a területet felosztó úthálózatról, az épületek jellegéről, vagy magassághatárairól ?

 

 

 

Mi pedig az újabb grandiózus tervek hallatán szomorúan gondoltunk a Csonkás immár egy évtizede üresen álló központjára.