Törvénysértő volt a veresi népszavazás?

Ezt a csatát is úgy tűnik megnyertük. Emlékezzenek vissza, az ÉVE miért is bojkottálta a népszavazást. Az történt ugyanis, hogy a polgármester kivette a képviselők kezéből a népszavazás mondatának megszövegezését, és áttette a helyi rendeletnek megfelelően egy bizottságba.

Most azt hagyjuk is, hogy ez a mondat miért lett ravasz, meg hogy voltaképp én voltam egyedül aki a képviselők mondatát javasoltam az adott szituációban. Marajdunk inkább annál, amit Szabó Zsolt kifogásolt, hogy az egész történet itt Veresegyházon törvénytelenül zajlott. Csak Veresegyházon fordulhatott az elő, hogy:

  1. Pásztor Béla kivehette a mondatot a képviselők kezéből,
  2. A képviselők ezt tűrték

Szabó Zsoltnak kellett azt véleményeztetni a Közigazgatási Hivatalnál, amivel kapcsolatban a képviselők a durcás sértődésnél tovább nem jutottak. Nem értem miért sikerülhet az egy magánembernek, ami az önkormányzati képviselőknek nem. Nem értem miért hiszik magukat tehetetlennek Pásztor Bélával szemben. Ha jól emlékszem a legtöbb képviselő fel volt háborodva ugyan, de a levélírásig egyedül Szabó Zsolt barátunk jutott.

A népszavazási bojkottal felhívtuk a figyelmet arra, hogy nem demokratikusan játszik a másik oldal. Most ennek megerősítését láthatják közig hivatali határozatban, s érdemes elolvasni azt a levelet is, amit Szabó Zsolt írt, melyben pontosan ezt a határozatot kérte.

 

 


Eddig a hivatalosság.

Most jön az admin félelmetes pörölye!

Idézet következik, nem is akárkitől…..

„Semmi kétség, ott mennek, és rövid, harsány, ellentmondást nem tűrő hazugságokat kiáltanak egymásnak. Ezt mindenki jól érti, világos és megmagyarázható. A többit még a legtartósabb köhögést jelentő sűrű tölgyfalevéllel ellátott beteg katonák sem tudják megmagyarázni. De azért mégis mindenfélét beszélnek, ezt is, azt is. ” (Rejtő Jenő: Vanek úr Párizsban)

Hát valami ilyesmit tessék elképzelni, hogy mi történt 2007-ben Veresegyházon. Mondhatnám persze azt is, mi történik ma.