A Föld napja Veresegyházon

2008.04.20, Vasárnap. Az Élni Veresegyházon Egyesület aktív tagjai megragadták az alkalmat és csatlakoztak a veresegyházi „Föld napja” rendezvényhez. Fogták a szemeteszsákokat és a kijelölt területet kitakarították. A „zsákmány” a közepesen szennyezett területen 13 zsákot töltött ki, plusz 2 db autógumi, egy autó akkumulátora, valamint a gépjármű rendszáma is el volt szórva egymástól nagy távolságra. Természetesen találkoztunk nem egy, nem kettő teherautóról leborított építési törmelék heggyel is, de ez az Egyesület tagjai számára nem jelentett meglepetést.

Hozzászoktunk.

 

A Polgármester úr szorgosan dolgozott azon, hogy lakói ne lepődjenek a szemét láttán, s hogy a lakók lelke edzésben maradjon. Az ÉVE úgy gondolta, hogy a Polgármester úr sittjének egy részét szimbólikus mennyiségben – a Föld napja tiszteletére- begyűjti, és visszaadja a feladónak.

 

Egy Petíciót is kifüggesztettünk a Városháza ablakára, melyben két dolgot kérünk:

1. A városnak kiszabott büntetést a polgármester saját zsebéből fizesse ki. (Ez kb 10 millió Ft amit azért a szemétért kaptunk, amit a polgármester magánemberként rakatott a házaink elé, s ebből vittük ugye az ízelítőt.)

2. A Petíció másik követelése, hogy a terület rendbehozatalát kezdjék meg. Ez akkora összeg, hogy irreális lenne a polgármesteren magánszemélyként követelni. Ettől azonban még az önkormányzatnak kötelessége a rehabilitációt elindítani. Ne várják, hogy a polgármester lépjen ez ügyben.

A képviselők ne csak a kis szeméttakarítás szervezésének akcióiban sütkérezzenek, de a nagy dolgokban is tegyenek valamit! A petíciónk második fele ezért talán őket is érinti.

 

 

 

 

Néhány kép az akcióból