Ürömünnep

Ünnepélyes külsőségek között Veresegyház Polgármestere –a helyszínen megjelent képviselő-testület és a városi polgárok előtt- átvágta a nemzetiszín szalagot a leendő Wellness Központ építkezésén. Majd az ünneplő tömeg előtt megtette az első kapavágást a 3 milliárdos beruházás központi medencéjének helyén. Nem maradt el, az ekkor szokásos facsemete ültetés sem, amelyet kisiskolások segítségével helyezett gödörbe a 21 hektáros terület tervezet központjában. Hát igen, valahogy így is festhetne egy cikk a városi újságban, de a komor valóság másképp fest.

 

A kapavágás igaz, csak ezt buldózerrel teszi. A faültetés helyett önkényes fakivágási engedélyt találunk. És a medenceépítés? Ez is igaz lenne, csak nem medencét, hanem „homokbányát” találunk a Kisrét utca tetején. (kb. 80X60 m-es terület 6-8 méter mély kráter körül)

Nem hiszi? Nézze meg!

 

 

 

 

Forgolódnak a földmérők, valamiért sűrgősnek tűnik, hogy a polgármester, képviselői támogatással persze lezárja ezt az ügyet. Vagy lehet, hogy Etyekkel versenyez Veresegyház? Jön egy amerikai szuperprodukció, aki egy izgi-csini, fantasztikus filmet tervez leforgatni az országban? Csak kell nekik egy kietlen, kráterek által körbeölelt terület. Mi sem egyszerűbb a város Polgármesterének. Csinál egyet!

Mit szólna a TISZTELT képviselőtestület, ha megkérdeznénk Tőlük, hogy miért engedélyezik az ehhez hasonló természetrombolást?

A felelősség közös, ne felejtsék el!