Forgalom elterelés a Budapesti útról

 

A körforgalom építése miatt a Csomádról jövő és a városon átmenő teljes forgalmat a Csonkáson vezetnék át. A lehetséges útvonal a Garabonciás utca, majd a Hétvezér, az óvoda előtti kör, és aztán ki tudja merre még.

Reméljük ez csak vaklárma, de jobb félni mint megijedni, és az erről szóló fórumra elmenni. Megbízható forrásaink szerint ugyanis ez volt az eredeti terv.

Valójában egy körforgalom elkészíthető úgy, hogy közben elterelés ne is legyen. (Több hónapon keresztül pl. Káposztásmegyeren készült egy körforgalom minden terelés nélkül, bár dugót okozva, s így az autósok automatikusan is sokszor kerültek.)

 

Probléma az, hogyha a körforgalom az építése alatt át is járható, még akkor is a fenti útvonal az egyetlen automatikus kerülő. Viszont teherautóknak, kamionoknak nem feltétlenül kellene hagyni, hogy a Csonkásra bejöhessenek, ha egyszer kivárván a sorukat az épített körforgalmon is mehetnek.

A csonkási óvoda előtti forgalmat már eredetileg se gondolták át rendesen, reggelenként a parkolók nem elegendők. Ide a fő útat rávinni hiba volna, de azok az aggályok se félresöpörhetők, hogy sok helyen nincsenek járdák, az emberek az úttesten gyalogolnak, és ez sem teszi alkalmassá a fő út kiváltását.