Mit tenne az ÉVE a veresi devizahitelesekkel?

 

A városba költözők banki kölcsönökből építkeztek. Könnyen lehet, hogy országos átlagot meghaladók itt a nem fizető bajba jutottak. Mindenek előtt tehát elvégeznénk egy felmérést, hogy lássuk, mekkora a baj. Ezeknek az embereknek a bankok értékesíteni próbálja az ingatlanját, ami a mai nyomott árak mellett önmagában is katasztrófa. Telis-tele Veres meghirdetett ingatlannal. Sokan már levették a házukról a hirdetést, mert úgy is eladhatatlan, bár ezek nyilván nem mind fizetési problémákkal küzdők. A harmadik nehézség, ha bűnözők lépnek a rendszerbe, mert ebben az esetben tényleg filléreket kapnak ingatlanjaikért a nemfizetős devizahitelesek.

A fenti problémákat a bűnüldöző szervek, a Kúria, a kormányzat, a bankok gyakorlatilag nem kezelik (ld. itt a Kúria döntését, és annak Róna Péter általi értékelését), következésképp a városvezetés felajánlhatna a fizetésképtelen devizahiteleseknek egy ingatlanbecslő által meghatározott alsó árat. Csak akkor vásárolná meg más az ingatlant, ha ennél egy árverésen nagyobbat ígérne. Ezzel kiszűrné Veresegyház és megvédené polgárait az országos lakásmaffiától.

A fenti eljárással a város önkormányzati lakásokhoz jutna. Hogy erre szüksége van mi sem bizonyítja jobban, mint hogy új lakás építéseket folyamatosan finanszíroz Ld.itt. (Mára elhíresültek a Gábor Csaba érdekeltségébe tartozó támogatások.) A kérdés inkább csak az, hogy miért támogatja Pásztor Béla polgármester Gábor Csaba vállalkozások tucatjait megalapító és tönkretevő játszmáit. Milyen haszna származik ezekből az értelmetlen üzletmenetekből, mikor valódi segítséget is nyújthatna azoknak, akiknek tényleg szükségük van rá?

A válasszal adós a képviselő-testület, a jegyző, a polgármester, a hivatal. Legkevésbé Gábor Csaba és cégei.