Szalontai Boldizsár észrevételei a Hírhatárral kapcsolatban

A korábbiakban beszámoltunk arról, hogy milyen leveleket kaptunk a Hírhatár Lapcsoport tulajdonosától. Amelyik kérését tudtuk, azt teljesítettük a velünk kialakult konfliktusban. Ezt a tulajdonos el is fogadta, s lezártnak tekinti velünk az ügyet.

Természetesen több érintettje is van a történetnek, és ahányan a résztvevők közül el akarják mondani észrevételeiket, annak ha nevüket vállalva teszik helyet adunk. Az alábbiakban Szalontai Boldizsár hozzánk írott, és közlést kérő levelét közöljük.

„Kapcsolatom Rosenberg Tamással:

Az ominózus cikk miatt levélben reagáltam a veresegyházi hírhatárnak, mivel az ügy kizárólag Veresegyház lakosságát érinti. Ennek hatására Rosenberg Tamás telefonon felkeresett, hogy nem teszi közzé a reakciót, mert Tóth Anna írása nem a Veresegyházi Hírhatáron jelent meg. Számos telefon és egyeztetés után abban maradtunk, hogy vagy a veresi oldalon, vagy sehol nem jelenik meg a közleményem. A cikk megjelent, és ígéretet kaptam, hogy a helyreigazítást is leközlik, mert így helyes. A helyreigazításhoz időt kértem, mivel a pontos, és tárgyilagos válaszhoz intézményvezetőkkel, bizottsági tagokkal kellett beszélnem, ami a hétvége miatt igen nehézkes volt. A helyreigazítási kérelmet eljuttattam a szerkesztőséghez, melyre Rosenberg Tamás az ÉVE-hez eljuttatott hangvételű, elutasító válasza érkezett. Rosenberg Tamás hozzáállása, és médiajog sajátos értelmezéséről a honlapunkon bővebb tájékoztatást találhatnak, melyet természetesen a saját oldalukon is közzé tehetnek.

Tisztelettel,

Szebb Jövőt!”