Pásztor Bélával szemben elindult az eljárás, a helyi szervezetek léptek

Az esetről beszámol pl. az origo, az Echo Tv (a riport a 12. percnél kezdődik), vagy a hirado.hu. „Nincsenek zűrös ügyeim” – jelentette ki Pásztor Béla Zsolt Péterrel folytatott vitáján. Az ügyészség azonban másként látja, mert elindította az eljárást, és így gyanúsítottból vádlott lett. Mindez azt jelenti, hogy a tárgyaláson a következőképp fogják szólítani: „Vádlott álljon fel!”

Biztos forrásból tudjuk, hogy Pásztor Béla válaszként a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyész erkölcsét kritizálja, amiért ellene hűtlen kezelés vádjával eljárás indult. Nem világos azonban, hogy mi köze van ehhez a J-N-SZ megyei főügyész erkölcsének, aki tulajdonképp csak beteljesíti amit a Legfőbb Ügyész helyesnek tartott. Ld. itt.

Pásztor Béla ha már az ügyészek erkölcsét feszegeti nem sokkal inkább a veresegyházi lakosú ügyészét kéne, akin évek óta rendre elakadt az ellene indított feljelentés? Aki Pásztor Bélát vádolja az mindig erkölcstelen, aki helyi lakosként falaz neki (Pest Megyei Főügyész) az erkölcsös.

Zűrös ügyei tisztázásáig az MSZP-n kívül minden politizáló veresegyházi szervezet Pásztor Béla mint polgármester-jelölt visszalépését kérte. Ld. itt. Pásztor kijelentette: nem lép vissza.

Az MSZP viselkedéséről ld. ZsoltBlog.