Válaszlevél a kukáknak

„Keveset szólj, ez a természetes”…

kezdi a szórólap, majd rögtön megtudhatjuk kit is kérnek erre: engem. Ellenben a szórólap szerzőjének kiléte nem derül ki, pedig nem kisebb terjesztéssel lett szétszórva, mint az ingyenes városi lapba beszúrt melléklet.(?) Mi is kérhetjük a várostól ezt a terjesztési kapacitást? Önök – Tisztelt Hatkukák – a lakosok pénzéből használják azt az erőforrást, ami egy egyesülettel szembeni negatív kampány, ráadásul alá sem írják?

A „kukák” nem tekinthető aláírásnak. Csak a testületi ülésen jelenlévők tudják kikről van szó, nem a lakosok. A lakosok a szórólapjukból is ismerik az én nevem, de nem ismerik az Önökét. Önök a testületi ülésen egy parázs vitában végig hallgattak, majd feltették a kezüket a szavazáson a polgármester oldalán. Tekintve, hogy egy erősen korrupciógyanús történetről volt szó, a szünetben magánemberként meg is kértem Önöket, hogy majd a jegyzőkönyv és a rádióhallgatók kedvéért – nem az enyémért – szóljanak hozzá. Legorombolás volt a válasz, most pedig ez a szórólap.

A Kukák tehát továbbra is kukák. Nem akkor kéne bátraknak lenniük, amikor a velem való levelüket fogalmazzák, hanem akkor, amikor egy korrupciógyanús döntés mellé leadják a szavazatukat. Ott és akkor úgy tűnt, hogy a polgármesterrel egyetérteni a kisebb kockázat. A nyilvánosság előtt érvelni, a nevet vállalni, nos az már más dolog lenne.

Egyesületünknek az a véleménye, hogy a vagyonátjátszás, mások üzleti érdekeinek szolgálata még akkor is korrupciógyanús, ha saját haszna nem származik belőle a testületi tagnak. A tisztességtelen verseny nyílt támogatásáról van szó, és a bűntudatos hallgatásról. Erről érveljenek kérem, válaszoljanak a testületi ülésen más képviselőtársuk által felvetettekre, ne pedig arról írjanak, hogy Önök kukán is mennyi hasznot hajtottak már a korábbiakban is – ez egyébként szintén vita tárgya lehetne. S ne nekem írjanak a város lapját terjesztésül felhasználva névtelen leveleket!

 

Tisztelettel:

Zsolt Péter

Éve elnök


Úgy gondolom, hogy a város hivatalos lapja, mint pedig a honlapja jóidőre eljátszotta becsületét a veresei lakosok előtt, hogy belement a „kukák” játékába. Azt, hogy ezt meggyőződésből tették-e vagy képviselői-polgármesteri nyomásra, mit sem változtat a tényen. Beálltak a sorba. (a szerk.)